13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílt meg a lehetőség május 27-től. A program további ütemeiben júniustól a cukrászdák, júliustól a zenés táncos szórakozóhelyek, míg augusztustól az alkalmi vendéglátó üzletek pályázhatnak majd a vidéki Magyarországon. Szeptembertől a kávézók, míg októbertől a büfék számára biztosít forrást a Kormány, az italüzletek és bárok pedig novembertől jelentkezhetnek majd a program további ütemeire.

A június 28-áig tartó első ütemben az egész évben nyitva tartó vidéki éttermek üzemeltetői adhatják be támogatási igényeiket. Magyarországon bejegyzett székhellyel és Budapesten kívüli telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásnak (kkv-nak) minősülő vállalkozások; amelyek minimum 1 lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A pályázatonként elnyerhető 1 millió forintos forrást korszerű konyhatechnológiák és eszközök beszerzésére, valamint energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre használhatják fel az éttermek. Mindezek mellett a támogatásokat a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, vagy készletek beszerzésére is fordíthatják a szolgáltatók, de igénybe vehetik akár egy nagyobb beruházás során is.

A támogatás vissza nem térítendő, a támogatás mértéke: 100%. Az igényelhető támogatási előleg mértéke a megítélt támogatás 100%-a.

A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a vendéglátó szolgáltatási tevékenységet és a pályázat keretében létrehozott fejlesztéseket, beszerzett eszközöket a projekt záró beszámolója hiánytalan benyújtásának napjától számított első év végéig fenntartja.

Támogatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően megkezdett projekthez nem igényelhető. A projekt fizikai befejezésének végső dátuma a támogatói okirat hatálybalépésétől számított 6 hónap, de legkésőbb 2025.02.28.

További információ és ingyenes előminősítés ITT