„Út a jövőbe” – Innovatív munkahelyek, képzett munkaerő biztosítása mikro-, kis- és középvállalkozásoknál elnevezésű központi munkaerőpiaci programhoz

A program a kkv szektor versenyképességét és termelékenységét hivatott növelni, amivel a vállalkozások új technológia alkalmazása mellett a munkavállalóik képzettségi szintjét is növelik.

A nyertes pályázóknak vállalniuk kell, hogy a meglévő munkavállalói létszámukat megtartják két évig, három éven keresztül évi minimum 10 százalékos bérfejlesztést hajtanak végre és saját forrásból képzésben részesítik a dolgozóikat.

A támogatás új eszközök, gépek, technológiai rendszerek beszerzésére, az új technológia kialakításával kapcsolatos ingatlan beruházásra és immateriális javak – köztük szellemi termékek – költségeire fordítható.

A regionális beruházási támogatási jogcímen igényelhető összeg 10-150 millió forint, hátrányos helyzetű térségben megvalósuló beruházás esetén maximum 200 millió forint. A csekély összegű támogatási jogcímen megítélt támogatás támogatástartalma – a folyó pénzügyi évben, valamint az azt megelőző két pénzügyi év során – nem haladhatja meg a 200.000 eurónak, a közúti szállítási ágazatban a 100.000 eurónak megfelelő forintösszeget.

A támogatás vissza nem térítendő, intenzitása pedig régiónként eltérő, de maximum 50 százalékos lehet.

(Forrás: www.ofa.hu)

Bővebb információ kérése: ITT