Folytatódik a szálláshelyfejlesztés a Dunakanyarban a Kisfaludy Program keretében. 2019. május 9-től június 6-ig lehet pályázni a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben szálláshely létesítésre – ezúttal új panziók létesítésre.

Támogatást igényelhetők köre:

– Magyarországon bejegyzett székhelyű vagy telephelyű, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok (ideértve az ingatlankezelő, ingatlanbefektetési társaságokat),

– befektetési alapok és az azok nevében eljáró alapkezelők,

– költségvetési szervek és intézményeik és az általuk megbízott üzemeltető gazdasági társaságok,

– önkormányzatok és intézményeik és az általuk alapított gazdasági társaságok,

– egyházi jogi személyek.

Feltétel, hogy a támogatást igénylő rendelkezzen legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel.

 

Támogatható tevékenységek:

Önállóan támogatható tevékenységek:

– Új kereskedelmi szálláshelyek, azon belül panziók (3* vagy 4*) létesítése

– A korábban legalább 1 évig szálláshelyként (panzió vagy szálloda) működő, de a támogatási igény benyújtásakor üzemeltetési engedéllyel 2018. január 1. óta nem rendelkező panzió vagy szálloda átalakítása, fejlesztése, bővítése, amelyben a támogatás benyújtásakor gazdasági tevékenységet nem végeznek.

 

A felhívás keretösszege 750 millió Ft, a maximális támogatási intenzitása 50%. A pályázó számára elérhető támogatás intenzitással a támogatási összeg minimum 55 millió, de maximum 300 millió Ft.

 

Bővebben ITT