PÁLYÁZATI FELHÍVÁS mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

Pályázat kódjele: NFA-2019-KKV

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

A programot a korábbi pályázati kiírásokhoz képest változatlan tartalommal hirdetik meg, az alaptámogatás mértéke ugyanakkor új munkahelyenként 1,7 millió forintra emelkedik.

Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatásként új munkahelyenként:

-kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén további 700 ezer forint,vagy

-amennyiben az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső személy felvételének vállalása esetén további 1,5 millió forint,vagy

-a hatodik életévét be nem töltött gyermekét saját háztartásban nevelő nő foglalkoztatása esetén további 1,5 millió forint támogatást kaphatnak.

A munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti az érintett térségben.

A pályázatot az alábbi ciklusok egyikében lehet benyújtani:

  • 2019. március 18-tól 2019.április 22-ig, vagy
  • 2019. augusztus 01-től 2019.szeptember 05-ig.

 

Bővebben ITT.