Megnyílt a lehetőség a GINOP-5.1.9-17 Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás című pályázathoz kapcsolódóan a támogatási igények benyújtására Magyar Államkincstár elektronikus felületén.

Fentiekre tekintettel 2019. szeptember második hetében elindul a regisztráció a Pénz a jövődhöz program keretében az Észak-alföldi régióban.

A sikeres regisztráció és vállalkozás alapítás érdekében néhány fontos információ:

1) A regisztráció pár kérdésből áll, saját fiók létrehozása valósul meg.

2) Ezt követően lehet jelentkezni a Pénz a jövődhöz programba. A programba jelentkezés 3 részből áll:

  • Adatok kitöltése
  • Feltett kérdésekre rövid válaszadás
  • Szükséges dokumentumok feltöltése (személyes dokumentumok, illetve az IGR regisztráció és/vagy a Hatósági igazolás)

3) A programba az kerülhet be, aki a Regisztráció illetve Jelentkezés napján:

  •  Fiatalok célcsoportja esetén: 18-25 év kor között az IGR regisztrált alanya; 25-30 év között a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál regisztrált álláskereső. (IGR regisztráció) vagy
  • 30 év feletti álláskeresők célcsoportja esetén: az egyén a 30. életévét már betöltötte és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál regisztrált álláskereső. (Hatósági igazolás)

ÉS álláskereső is kell, hogy maradjon a vállalkozása megalapításáig.

4) Azokkal, akiknek a jelentkezése a szűrés-szükségletfelmérés során elfogadásra kerül, Támogatási szerződést (TSZ) köt a GINOP-5.1.9-17 pályázatot az Észak – alföldi régióban megvalósító konzorcium nevében a konzorcium vezető Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

5) A TSZ megkötését követően a jelentkező egy 106 órás képzésben részesül, melyet követően elkészítheti a vállalkozása Üzleti tervét.

6) Az Üzleti terv elfogadását követően minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a jelentkező vállalkozást alapítson és a MÁK felületén a legfeljebb 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatásra vonatkozó kérelmét benyújtsa.