A Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben elindult a szálláshelyek létesítését, fejlesztését szolgáló pályázat.

Az első ütem keretében január közepétől február végéig lehet pályázni szállodák létesítésére. A felhívás második és harmadik üteme is hamarosan kiírásra kerül, melyben panziók létesítésére valamint a már meglévő szállodák fejlesztésére nyújthatók be kérelmek.

Annak érdekében, hogy a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek és desztinációk meg tudjanak felelni a modern, XXI. századi turizmus kihívásainak és a vendégek igényeinek, elengedhetetlen a szükséges, fenntartható és minőségi szállodakínálat biztosítása.

Ezeknek a céloknak az elérését segíti elő minden idők legnagyobb, kizárólag magyar költségvetési forrásból finanszírozott, szálláshelyfejlesztési programja, a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció legújabb, TFC-DK-1.2.2.-2018 kódszámú pályázata.

A konstrukció célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található új kereskedelmi szálláshelyek kialakítása, az újonnan létrejött szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben.