13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, a második ütemben az egész évben nyitva tartó, vidéki cukrászdáknak nyílt meg a lehetőség július 2-tól. A program további ütemeiben augusztustól a zenés táncos szórakozóhelyek, az alkalmi vendéglátó üzletek pályázhatnak majd a vidéki Magyarországon. Szeptembertől a kávézók, míg októbertől a büfék számára biztosít forrást a Kormány, az italüzletek és bárok pedig novembertől jelentkezhetnek majd a program további ütemeire.

Kik pályázhatnak?

Az augusztus 1-ig tartó második ütemben az egész évben nyitva tartó vidéki cukrászdák üzemeltetői adhatják be támogatási igényeiket. Magyarországon bejegyzett székhellyel és Budapesten kívüli telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásnak (kkv-nak) minősülő vállalkozások, amelyek minimum 1 lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

Mire pályázhatnak?

A pályázatonként elnyerhető 1 millió forintos forrást korszerű technológiák és eszközök beszerzésére, valamint energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre használhatják fel a cukrászdák. Mindezek mellett a támogatásokat a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, bútorzat beszerzésére is fordíthatják a szolgáltatók, de igénybe vehetik akár egy nagyobb beruházás során is.

Támogatás összege, mértéke

Az elnyerhető támogatási összeg vendéglátó üzletenként 1 000 000 Ft. Egy szolgáltató tőbb vendéglátó üzletére is igényelhet támogatást. A támogatás vissza nem térítendő, mértéke: 100%. Az igényelhető előleg mértéke a megítélt támogatás legfeljebb 100%-a.

Kötelező vállalás

A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a vendéglátó szolgáltatási tevékenységet és a pályázat keretében létrehozott fejlesztéseket, beszerzett, a vállalkozást éven túl szolgáló eszközöket a projekt záró beszámolója hiánytalan benyújtásának napjától számított első év végéig fenntartja.

Pályázat benyújtása, megvalósítása

A támogatási kérelmet 2024. július 2 és augusztus 1. között lehet benyújtani az NTAK rendszeren keresztül.

Támogatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően megkezdett projekthez nem igényelhető. A projekt fizikai befejezésének végső dátuma a támogatói okirat hatálybalépésétől számított 6 hónap, de legkésőbb 2025.03.31.

További információ, ingyenes előminősítés kérhető ITT

info(Replace this parenthesis with the @ sign)lettedora.hu